Salente Rombo Pasta
Pomocí nástavců na těstoviny rozšíříte multifunkční robot Salente Rombo o další funkci, o výrobu domácích těstovin. Základní surovinou pro domácí tagliatelle je semolinová mouka, pravá italská mouka na těstoviny nebo pizzu. Tato mouka se vyrábí z tvrdozrnné pšenice Triticum durum a obsahuje vyšší podíl lepku. Díky vyššímu obsahu lepku jsou těstoviny při výrobě pružnější, odolnější a další výhodou je to, že se snadno nerozvaří.
Špagety, tagliatelle, fettuccine nebo pappardelle?
Italské těstoviny jsou zajímavé v tom, že jejich šířka není nijak pevně daná a „ta pravá“ těstovina se liší region od regionu. V Salente Rombo připravíte 3 mm úzké špagety nebo 6 mm širší tagliatelle. Fettuccine mají obvykle šířku 8-10 mm a pappardelle 20-30 mm.
Obsah balení